Auteurscoaching

 

Het plan om een boek te schrijven is natuurlijk verrassend leuk. Vooral in het begin. De eerste tijd stromen de woorden op papier, maar hoe komt het daarna vooruit? Je bron voelt als een droge put en je motivatie verflauwt. Om je heen vraagt iedereen hoe het met je boek staat. Waar haal je de inspiratie en discipline vandaan om weer in de flow te komen?
En dan de inhoud. Hoe komen je verhaallijnen bij elkaar? Is je structuur sluitend? Formuleer je wel krachtig? Komen je personages uit de verf? Vanuit welk perspectief schrijf je en ben je daarin consequent? Welke (sub)thema's liggen er onder je verhaal? Hoe wordt het spannender? Of juist veel eenvoudiger?
 

Mijn aanpak

Als ervaren schrijver en schrijfcoach help en houd ik u op weg met uw boek of teksten. U krijgt individuele begeleiding op uw specifieke schrijfvragen met opbouwende feedback. Volgens mijn principes? Nee, het gaat mij er vooral om dat u ontdekt hoe u het beste schrijft en uw idee kwijt kan.
 
Na ons eerste telefoongesprek of mailcontact kan ik een kennismakingsscan of een quickscan doen. Bij de eerste variant stuurt u mij uw samenvatting en 2500 woorden van uw manuscript waarop ik per mail en/of telefonisch reageer. De quickscan is uitgebreider. Ik ontvang dan graag 10.000 woorden en de synopsis of samenvatting. Op basis hiervan maak ik een leesrapport (1-2 pagina's) dat we in een coachingssessie bespreken. Daarna kijken we of u vervolgafspraken wenst en wat dan het beste begeleidingstraject bij uw vraagstelling en budget is. Dat is altijd maatwerk. Voor sommigen zijn enkele specifieke sessies voldoende. Anderen begeleid ik tijdens hun hele schrijfproces van eerste opzet tot en met achterflap.
Kosten: kennismakingsscan €100 ,- en quickscan €295,- Omdat ik in het bezit ben van een CRKBO registratie hoeft u geen BTW te betalen.

We kijken of we elkaar kunnen ontmoeten en vullen dat aan met mail, telefoon of beeldbellen.